home » Pechhulp Nieuws » Nieuw seizoen? Check je auto!

Nieuw seizoen? Check je auto!

Auto check

Maak uw auto klaar voor het nieuwe seizoen. Van een bezoek aan de wasstraat tot het verwijderen van onnodige winterballast en het wisselen van banden, hierbij de nieuwe seizoens-check tips van de pechhulpdiensten!

Voordat u de wasstraat inrijdt, moet u de hogedrukreiniger gebruiken om hardnekkige vuildeeltjes te verwijderen.
Tijdens de winter belasten strooizout en pekel de lak van uw auto aanzienlijk. Daarom is het aan te bevelen om hardnekkige vuildeeltjes verwijderen met een hogedrukreiniger zeker van de wielkasten voordat u de wasstraat bezoekt, anders kunnen er allemaal kleine krasjes op uw auto ontstaan.

Als na het wassen steenslag of kleine beschadigingen op de lak verschijnen, moet u ze behandelen met een verfpen – anders ontstaat er roest vorming en volgen er dure reparaties.

Maak ramen schoon en vervang vloermatten

Alle glasoppervlakken of -ruiten moeten van binnenuit worden schoongemaakt, zodat de vuilfilm vooral op de voorruit wordt verwijderd. Zeker als de zon op de voorruit gaat schijnen kunt u verblind worden en kan een ongeluk in een klein hoekje zitten.  Voor een goed zicht moet u ook de ruitenwissers controleren, want deze kunnen barsten door sneeuw en ijs. Als deze broos of smeerbaar zijn, moet u de ruitenwissers vervangen.

De voetenruimte moet grondig droog en schoon zijn. Wissel de rubberen voetmatten in voor zomermatten.

Na het einde van het skiseizoen moet u ook de dakkoffers en skiframes demonteren, omdat deze het verbruik verhogen. Elke kilo aan boord kost brandstof, per 100 kilogram is het tot 0,3 liter meer brandstof per 100 kilometer. Extra lading zoals sneeuwkettingen, vuil, ijskrabbers en bezems hebben nu zomervakantie en kunnen uit de auto worden verwijderd.

Controleer alle vloeistoffen en verlichting

Omdat de technologie van je auto de winter heeft overleefd, is het verstandig om een kijkje te nemen onder de motorkap. Controleer motorolie, koelwater en het sproeisysteem voor de voorruit en vul zo nodig bij. Gebruik in de vorstvrije tijd een vensterreiniger zonder antivries.  Je moet ook controleren of de lichten werken en de lichten controleren.

Na Pasen is het verstandig de winter- naar zomerbanden te wisselen. Controleer de profieldiepte vóór montage. Met minder dan drie millimeter moet u uw oude zomerbanden door nieuwe vervangen. Winterbanden die u in het volgende seizoen kunt gebruiken, moeten schoon, droog, donker en koel worden gehouden. Lichtmetalen wielen worden het beste gereinigd met een speciale wielreiniger en vervolgens afspoelen met schoon water. Nadat de band is vervangen, moeten de wielbouten na ongeveer 100 tot 200 kilometer nog eens worden aangedraaid.

Al deze vrij eenvoudige handelingen zorgen er voor dat u minder kans heeft om pechhulp nodig te hebben. We wensen u een fijne lente & zomer!

Deel dit: