home » Pechhulp Nieuws » Aangekondigde langere wachttijden voor hulp bij pech onderweg

Aangekondigde langere wachttijden voor hulp bij pech onderweg

In de komende paar dagen zijn de temperaturen in o.a. Nederland / Duitsland / Oostenrijk op veel plaatsen in het dubbele-cijfers-minusbereik mogelijk. In deze weersomstandigheden heeft de ervaring geleerd dat het aantal storingen / pechgevallen toenemen en daarom hebben de pechhulpdiensten de capaciteiten vergroot. Toch kunnen er langere wachttijden zijn. We vragen je om begrip en geduld.

Om mogelijke storingen te voorkomen, hebben we enkele tips voor je samengesteld:

De accu: De meest voorkomende oorzaak van defecten in de winter is een ontladen of defecte accu. Natuurlijk zullen de hulpdiensten in veel gevallen hulp kunnen bieden. Omdat pech altijd vervelend is, is het het beste om niet zo ver te laten komen. Goed om te weten: de kwaliteit van een accu neemt aanzienlijk af vanaf het vierde jaar. Dus als de starter al moe wordt bij temperaturen net boven het vriespunt, kun je al niet meer voor 100% op de accu vertrouwen. Uiterlijk dient je de accu in een werkplaats zeker te controleren en zonodig te laten vervangen.
Als de auto niet start, zal de pechhulpdienst je opweg kunnen helpen. Je kan natuurlijk ook zelf de startkabel gebruiken,  maar dan dien je wel in het bezit te zijn van de passende kennis hoe deze te gebruiken.

Antivries in de radiator: Zelfs de antivries in de radiateur moet goed zijn. Hij moet ten minste -25 ° Celsius aankunnen. Dit kan eenvoudig worden gecontroleerd bij het tankstation of in de werkplaats met een kleine tester. Het klinkt paradoxaal, maar een bevroren radiator kan de motor gemakkelijk oververhitten omdat het koelcircuit uitvalt. Een eenmaal ingevroren koeler moet meestal in een werkplaats worden ontdooid. Als het koelwaterniveau onder het minimum is gezakt, moet je altijd de oorzaak achterhalen in een werkplaats!

Ruitesproeiersysteem: Zelfs met de ruitesproeier moet de juiste antivriesbescherming worden gegarandeerd. Hetzelfde geldt hier: zodra de vloeistof is bevroren, moet het volledige ruitensproeiersysteem worden ontdooid. Het achteraf toevoegen van antivries helpt niet meer. Het is daarom van essentieel belang om het reservoir  vóór elke koude periode voldoende te vullen met antivries en het ruitensproeiersysteem zodanig te laten werken dat de antivriesbescherming ook de spuitdoppen bereikt.

Deurafdichtingen: Om te voorkomen dat de deurafdichtingen bevriezen, dient u deze in te wrijven met een speciale onderhoudstick.

Banden: De juiste banden zijn bijzonder belangrijk. Bij wintersweer zorgen alleen winterbanden met een profieldiepte van minimaal vier millimeter voor een goede grip.

Voor meer informatie betreffende winterbanden verwijs ik je door naar waneer winterbanden?

Deel dit: